7 series die je echt gezien moet hebben!

De koude maanden komen weer in de buurt en iedereen gaat lekker thuis zitten onder een warme deken daarom hebben wij 7 series die je zeker gezien moet hebben!

Breaking Bad

Breaking Bad is een van de meest populairste series uit de geschiedenis van Netflix. Deze binge watch waardige serie staat bekend om zijn indrukwekkende cinematografie en sterke cast. Het is 5 seizoenen lang genieten van drama en misdaad.

Walter White (Bryan Cranston) is scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Zijn vrouw blijkt onverwacht zwanger te zijn van hun tweede kind. Dat is het leuk nieuws. Maar  echter hoort hij ook van zijn dokter dat hij longkanker heeft. Walter heeft niet lang meer te leven.

Breaking Bad

Om zijn medische behandelingen te kunnen betalen en zijn gezin na zijn dood financieel te helpen, besluit Walter op illegale manier voor extra inkomsten te zorgen. Met de hulp van oud-leerling Jesse Pinkman maakt en verkoopt hij crystal meth. Hij is hier blijkbaar nogal goed in, en bouwt een reputatie op.

Kijk op Netflix

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris en Betsy Brandt. De serie werd opgenomen in Albuquerque, de grootste stad van de staat New Mexico, waar het zich ook afspeelt.

La casa de papel

La Casa de Papel gaat over criminelen die de Koninklijke munt in Spanje gaan overvallen. Het is echter niet zomaar een overval, maar een perfect uitgedacht plan. Ze gaan niet alleen geld stelen, maar eigen geld maken met de drukpersen in het gebouw. Het zal geen gemakkelijke klus worden en hiervoor hebben ze veel tijd nodig. Deze tijd moeten ze winnen door de overheid om de tuin te leiden. Het brein achter deze operatie is een geheimzinnige man, genaamd ‘de professor’. De criminelen die het plan uiteindelijk gaan uitvoeren zijn door de professor geselecteerd omdat ze allemaal niets te verliezen hebben. Zowel de kant van de politie als van de overvallers wordt belicht in La Casa de Papel, waardoor de kijker de spanning van beide kanten ervaart. Kijk deze serie op Netflix.

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Úrsula Corberó , Itziar Ituño , Álvaro Morte , Miguel Herrán , Alba Flores en Jaime Lorente. De serie werd vooral opgenomen in Madrid waar het verhaal ook afspeelde.

La casa de papel moet je hebben gezien!

Shooter

een voormalige sluipschutter van de Marine :Bob Lee Swagger ,wordt op een dag benaderd door zijn voormalige leidinggevende Isaac Johnson. Bob Lee word gevraagd om te helpen in het voorkomen van een aanslag op de president. Samen gaan ze opzoek naar de mogelijke plekken van waaruit de president zou kunnen worden neergeschoten. Bob Lee doet grondig onderzoek en gaat de verschillende plekken langs om te bepalen van waaruit hij verwacht dat de eventuele aanslag gepleegd kan worden. Alleen wanneer de daadwerkelijke aanslag gepleegd wordt, komt hij erachter dat het toch niet vanuit de hoek is die hij had bedacht. In een ware race tegen de klok probeert hij op tijd op de juiste plek te zijn. Helaas voor hem gaat dan alles compleet mis. Kijk deze serie op Amazon Prime.

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Ryan Phillippe, Shantel VanSanten, Omar Epps , Cynthia Addai-Robinson en Josh Stewart De serie werd opgenomen in Santa Clarita, Californië.

Shooter - een must see serie!
Komt er een nieuw seizoen prisonbreak?

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Went Worth Miller, Dominic Purcell, Robert Knepper, William Fichtner en Sarah Wayne. De serie werd opgenomen De gevangenis waarin de serie is opgenomen is Joliet Prison in de stad Joliet.

Kijk deze op Disney+.

Prison break

Prison Break gaat over Micheal Scofield die zichzelf laat opsluiten in de gevangenis Fox River in de Verenigde Staten. Zijn broer, Lincoln Burrows, wacht daar zijn executie af voor de moord op de broer van de vice-president van de Verenigde Staten. Michael Scofield gelooft echter dat zijn broer het niet heeft gedaan. Michael Scofield is helemaal geen crimineel, maar bouwkundig ingenieur. Voordat hij de gevangenis in gaat, heeft hij het gebouw helemaal bestudeerd en de uitbraak tot in de puntjes voorbereid. Michael Scofield kan het plan echter niet in zijn eentje uitvoeren en heeft hulp nodig van zijn medegevangenen, die allemaal ook graag vrij willen komen

The witcher

Geralt van Rivia is een witcher, een lid van een uitstervende soort van gemuteerde, bovennatuurlijk sterke monsterjagers. Hij trekt als eenling door het Continent en komt aan de kost door zich in te laten huren om op monsters te jagen. Zijn lot raakt verstrengeld met dat van tovenares Yennefer van Vengerberg en dat van prinses Cirilla ‘Ciri’ die door haar grootmoeder Calanthe op de vlucht wordt gestuurd wanneer Cintra wordt veroverd door Nilfgaard. De misvormde Yennefer geeft haar vruchtbaarheid op in ruil voor een magische behandeling die haar een aantrekkelijk uiterlijk oplevert. Nadat ze daar een tijd de vruchten van plukt, later krijgt zij daar spijt van en gaat ze op zoek naar een manier om toch een kind te kunnen krijgen. Ciri komt er tijdens een noodsituatie achter dat ze beschikt over magische vermogens. Bekijk nu op Netflix.

The witcher - Perfect tijdverdrijf

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allan. De serie werd opgenomen in Oost-Europa, waaronder delen van Hongarije en Polen. Filmopnames vonden ook plaats op Gran Canaria

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Netflix zette op 21 september de docuserie over Jeffrey Dahmer online, waar ze in tien afleveringen het verhaal van Jeffrey Dahmer (ook wel bekend als the Milwaukee Monster) vertelt. Dahmer beroofde tussen 1978 en 1991 17 verschillende mannen en jongens op lugubere wijze van het leven beroofd. Bekijk nu op Netflix.

Acteurs

Jeffrey Dahmer wordt gespeeld door Evan Peters, die we kennen uit American Horror Story. En het enge is dat Evan best wel lijkt op de echte Dahmer. Verder zien we Richard Jenkins, Niecy Nash, Molly Ringwald en Penelope Ann Miller.

Peaky Blinders

Thomas Shelby en zijn broers leiden de criminele organisatie Peaky Blinders. Die verdienen hun geld in de illegale gokwereld en op de zwarte markt. Wanneer Thomas stuit op een vermiste krat met wapens ziet hij dit als een kans om zich te werken in de onderwereld van Birmingham De fictieve familie is losjes gebaseerd op een echte stedelijke jeugdbende met dezelfde naam, die van de jaren 1890 tot het begin van de 20e eeuw actief was in de stad. Bekijk deze serie op Netflix.

Acteurs

De hoofdrollen worden gespeeld door Cillian Murphy, Paul Anderson, Finn Cole, Sophie Rundle en Annabelle Wallis. Het verhaal speelt zich af in Birmingham maar de opnames zijn niet in de stad zelf gemaakt. De serie is vooral gefilmd bij het Black Country Living Museum, een historisch openluchtmuseum in de kleinere stad Dudley.

Peaky blinders